Team Velo Cycling
Reitti XCO
Kilpailu tullaan käymään Liedon uudella maastopyöräilyreitillä, joka pohjautuu edellisinä vuosina ajettuun Lieto XCO -kilpailurataan. Kaudella 2015 ajettiin XCO SM -kilpailut samalla reitillä.

Voimme luvata hauskan ja monipuolisen radan ;)

 

Lieto XCO  -reitit:

xco rata

 

 

 

 

 

 

 

Lataa reittikartta isona tästä!

 

Huomatkaa että XCO-kilpailun "keltainen"reitti, poikkeaa maastoon pysyvästi merkitystä Liedon MTB-radan keltaisesta reitistä hieman. Keltainen XCO kilpailu -reitti sisältää kaksi osuutta maastoon pysyvästi merkittyä punaista rataa. Ennen urheilukentälle tuloa koukkauksen ylämäkeen, sekä hieman ennen maalia pohjoisimpana olevan alalenkin.

 

Startti:

Kello 11:00 tapahtuva lähtö lähtee kilpailukeskuksesta Lietohallin edestä. Myöhemmät lähdöt lähtevät Liedon urheilukentältä 300m lähtöpaikalta.

Urheilukentältä tapahtuvat lähdöt ajavat ensin kierroksen urheilukentällä, jonka jälkeen poistuvat portista ja kiertävät urheilukentän ulkoreunaa pitkin 200m jolloin saapuvat kilpailureitille. Kilpailureittiä ajetaan kuntoradan alikulkutunneliin asti jonka jälkeen poistutaan vasemmalle ja n.100m päästä ajetaan uudestaan vasemmalle ylös ennen sillan alitusta.

XCo lähtö

 

 

 

 

 

 

 

Huolto:

Varuste- ja ravintohuoltoalue löytyy Lietohallin takaa reittien kulkiessa huoltoalueen kahdelta sivustalta mahdollistaen huoltamisen kahdessa kohtaa kierrosta.

Ruoka- ja juomahuolto on sallittu ainoastaan tällä alueella. Aluetta käytetään myös teknistä apua varten.

Huoltoalue on merkitty ”Huolto alkaa” ja ”Huolto loppuu” -kylteillä. Huoltoalueella saa olla vain huoltajat. Ajajien ja avustajien välinen fyysinen kontakti on sallittua ainoastaan huoltoalueella. Ruoka ja juomat on annettava ajajalle kädestä käteen joko huoltohenkilön tai mekaanikon toimesta. Huoltaja ei saa juosta ajajan vierellä. Huoltohenkilökunta ei saa ruiskuttaa vettä ajajien tai pyörien päälle.

Ajaja ei saa palata taaksepäin radalla päästäkseen huoltoalueelle. Ajaja, joka palaa rataa taaksepäin huoltoalueelle, hylätään.

Tekninen apu on sallittua seuraavien ehtojen mukaisesti:

Kilpailujen aikana sallittu tekninen apu kkäsittää pyörän korjauksen ja osien vaihtamisen pyörän runkoa lukuun ottamatta. Koko pyörän vaihto on kielletty ja kilpailijan on ylitettävä maaliviiva samalla ohjaustankonumerolla, joka hänellä oli lähdössä. Teknistä apua saa antaa ainoastaan määrätyllä huoltoalueella.

Mahdolliset varaosat ja työkalut on säilytettävä huoltoalueella. Korjaukset ja osien vaihtamiset voidaan suorittaa joko ajajan itsensä, samaan joukkueeseen kuuluvan ajajan, joukkueen mekaanikon tai neutraalin mekaanikon toimesta. Huoltoalueelta voidaan ajajalle antaa mukaan pieniä osia, kuten sisärenkaita ja pieniä työkaluja. Huoltoalueilla tapahtuvan teknisen avun lisäksi huoltoalueiden ulkopuolella annettu tekninen apu on sallittu ainoastaan saman seuran samassa sarjassa ajavien kilpailijoiden välilla?. Ajajat voivat kuljettaa mukanaan työkaluja ja varaosia edellyttäen, että nämä eivät aiheuta vaaraa ajajalle itselleen tai muille.

xco-sm-huolto

 

 

 

 

 

 

 

 

Reittivideo:

https://www.youtube.com/watch?v=pQE1gd0LnWo

Starttivideo:

https://www.youtube.com/watch?v=hIgQ_pElN1U